Het bekende kunstwerk De Samenwerking van Kees Keijzer op de Markt in Wouw.
Volledig scherm
Het bekende kunstwerk De Samenwerking van Kees Keijzer op de Markt in Wouw. © Richard Tummers

Kunst- en Atelierroute Wouw breidt uit naar dorpen

WOUW - Na het succes van vorig jaar wordt komend weekend de tweede Kunst- en Atelierroute. Deze keer is de route niet alleen in Wouw, maar ook in de omliggende dorpen Heerle, Wouwse Plantage en Moerstraten/Kruisland. 

Er rijdt het hele weekend een pendelbus tussen de verschillende dorpen en locaties. De diverse ateliers en locaties zijn zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is overal gratis.

Aan de kunstroute doen 26 kunstenaars mee op veertien locaties. Meerdere kunstenaars openen de deuren van hun eigen atelier. De kunstenaars zonder eigen atelier zijn bij hun collega’s ondergebracht, maar ook in onder meer de kerk van Heerle en het atelier Vliegende Aarde van Trudie Vrolijk in Kruisland. 

Richard Tummers toont komend weekend ook deze foto van een kunstwerk van keramiste Yvonne Martini uit Hellevoetsluis.
Volledig scherm
Richard Tummers toont komend weekend ook deze foto van een kunstwerk van keramiste Yvonne Martini uit Hellevoetsluis. © Richard Tummers

Een van de deelnemers is de Wouwse kunstfotograaf Richard Tummers. Hij werkt in opdracht van kunstenaars en fotografeert hun werkstukken. Als hobby, want Tummers heeft er gewoon een baan bij. Op de foto is het kunstwerk van de in 1990 overleden kunstenaar Kees Keijzer uit Wouw te zien. Tummers toont zijn werk komend weekend in Heerle.

Omliggende dorpen

De nieuwe vlag van de Kunst en Atelierroute in Wouw.
Volledig scherm
De nieuwe vlag van de Kunst en Atelierroute in Wouw. © Cumawo

In Wouw en omstreken zijn er veel kunstenaars werkzaam op diverse gebieden van kunst. De stichting Cumawo heeft dit jaar de Kunst- en Atelierroute dus uitgebreid naar ook de omliggende dorpen omdat ook daar veel kunstenaars enthousiast waren. Daarom is de organisatie verheugd dat ze op 31 augustus en 1 september op veertien locaties in Wouw, Heerle, Wouwse Plantage en Moerstraten/Kruisland het werk van 26 kunstenaars kan laten zien.

Alle locaties zijn zichtbaar door middel van de nieuwe vlag. Er is een gratis boekje beschikbaar met alle deelnemers en locaties. Dat boekje is verkrijgbaar bij het VVV in Wouw, bij de deelnemers en tijdens het weekend ook bij Markant in de expositieruimte.