Volledig scherm
foto ANP

Kronkel blijft er in zitten

ROOSENDAAL - De champagnekurken vlogen er weliswaar niet af, maar Henk Horemans en Carlo Danen waren wel in hun sas met de uitspraak van de Raad van State over het spoorlijntje dat de gemeente Roosendaal naar industrieterrein Borchwerf wil aanleggen.

Dat spoorlijntje maakt ter hoogte van de Gastelseweg een rare kronkel, waardoor de woning van Horemans en nog twee andere huizen op een soort eiland tussen twee spoorlijnen komen te staan en waardoor het bedrijf Daza Opticare van Carlo Danen goederentreinen over zijn parkeerterrein krijgt.

De Raad van State is het eens met Horemans en Danen dat het veel logischer zou zijn om dat spoorlijntje parallel aan de bestaande spoorlijn van Rotterdam naar Roosendaal aan te leggen.Dat dat niet mag van ProRail omdat anders de overweg in de Gastelseweg te breed wordt, vindt de Raad van State geen overtuigend argument.

Toch is de gemeente Roosendaal niet van plan het tracé te veranderen. "De Raad van State heeft geen streep door het tracé gezet. Hij zegt alleen dat we het beter moeten onderbouwen en dat gaan we dan ook doen", zegt woordvoerder Dirk Timmers.

De raadsman van Carlo Danen, advocaat Arno de Brouwer, gelooft echter niet dat de gemeente daarmee wegkomt. "Volgens mij moet het hele plan opnieuw in procedure worden gebracht en dat betekent dat ook onze bezwaren opnieuw gewogen moeten worden."