Een portret van acteur Tygo Gernandt op de set van de film BAANTJER HET BEGIN.
Volledig scherm
Een portret van acteur Tygo Gernandt op de set van de film BAANTJER HET BEGIN. © ANP

Kritiek op 'Tygo in GHB' neemt na St. Willebrord alleen maar toe: 'En het wordt nog heftiger’

ST. WILLEBRORD - Tygo Gernandt heeft op Radio 538 in Evers staat op gereageerd op de bakken met kritiek die dinsdag volgden na de tweede aflevering van zijn EO-programma Tygo in de GHB. In de aflevering was te zien hoe drie GHB-gebruikers onder invloed van de drug in de auto stapten en door woonwijken scheurden.

,,We maken het programma met de GHB’ers, niet over de GHB’ers. Dan maak je dit soort dingen ook mee”, verklaart de acteur. ,,Ik begrijp dat Veilig Verkeer Nederland hier moeilijk over doet, maar ze hebben nog niet alle afleveringen gezien. We komen hier later op terug en dan zal je zien hoe de politie hiermee omgaat, hoe wij hiermee omgaan.”

‘Alleen maar heftiger’

Gernandt hoopt met het programma duidelijk te maken hoe gevaarlijk de drug is. ,,Mensen gaan onder invloed van GHB in het verkeer, dat moeten we tegengaan. Daarom maak ik deze documentaire. Om te laten zien: dit kan gewoon niet.” Tygo benadrukt ook dat er geen cameraman in de auto zat en dat er dus niemand van de crew gevaar heeft gelopen. ,,We hebben een camera in de auto opgehangen. Er zat niemand bij.”

Tot slot waarschuwt Tygo dat het “alleen maar heftiger” wordt naarmate het programma vordert. ,,Ik heb dingen gezien... je slaat steil achterover. Het is te bizar wat deze drug met je doet.”

St. Willebrord

Het is niet voor het eerst dat het programma flinke kritiek te verduren krijgt. In de eerste aflevering zouden de makers een verkeerd beeld van St. Willebrord hebben geschetst. ,,Het is suggestief en hele delen zijn niet eens in Sint Willebrord opgenomen”, zei een bekende dorpsmakelaar toen tegen deze krant.