DNA spray wordt alleen met behulp van een UV-lamp zichtbaar.
Volledig scherm
DNA spray wordt alleen met behulp van een UV-lamp zichtbaar. © Evert Elzinga

Korting in Rucphen op aanschaf DNA-spray

RUCPHEN – Inwoners van Rucphen kunnen met korting zogeheten DNA-spray aanschaffen die hun spulletjes een onzichtbare markering meegeeft. Het middel wordt ingezet in de strijd tegen woninginbraken.

Ligitimeren

Rucphen volgt daarmee het voorbeeld van Roosendaal en heeft samen met de buurgemeente spraysets aangeschaft die bij de VVV in Roosendaal verkrijgbaar zijn. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr waarschuwt wel dat inwoners zich moeten legitimeren als zij een dergelijke set aanschaffen, als bewijs in de gemeente woonachtig zijn.

,,De markering is vooral bedoeld om heling tegen te gaan als gestolen goederen worden doorverkocht’’, zegt de burgemeester over de werking van het middel. Team Handhaving, wijkagenten en politieteam Roosendaal beschikken over speciale lampen om de markering zichtbaar te maken. ,,In 2018 zullen de gemeentelijke handhavers samen met de politie meer aandacht aan het onderwerp heling besteden”, kondigt Van der Meer Mohr aan.

Quote

Markering
moet heling
tegen gaan

Marjolein van der Meer Mohr , burgemeester

De burgemeester geeft ook recente cijfers over inbraken. Die namen in Rucphen, tegen de landelijke trend in, iets toe. Op 15 november stond de teller op 30 woninginbraken, terwijl over dezelfde periode in 2016 sprake was van 29 gevallen. De gemeente ziet in algemene zin een dalende inbraaktrend en dank die met name aan de inzet van bijvoorbeeld buurtpreventieteams.

Korting

De DNA-spray kost voor inwoners van Rucphen 25 euro, leden van buurtpreventieteams krijgen op vertoning van hun pas nog eens tien procent korting.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement