Volledig scherm
DNA spray wordt alleen met behulp van een UV-lamp zichtbaar. © Evert Elzinga

Korting in Rucphen op aanschaf DNA-spray

RUCPHEN – Inwoners van Rucphen kunnen met korting zogeheten DNA-spray aanschaffen die hun spulletjes een onzichtbare markering meegeeft. Het middel wordt ingezet in de strijd tegen woninginbraken.

Ligitimeren

Rucphen volgt daarmee het voorbeeld van Roosendaal en heeft samen met de buurgemeente spraysets aangeschaft die bij de VVV in Roosendaal verkrijgbaar zijn. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr waarschuwt wel dat inwoners zich moeten legitimeren als zij een dergelijke set aanschaffen, als bewijs in de gemeente woonachtig zijn.

,,De markering is vooral bedoeld om heling tegen te gaan als gestolen goederen worden doorverkocht’’, zegt de burgemeester over de werking van het middel. Team Handhaving, wijkagenten en politieteam Roosendaal beschikken over speciale lampen om de markering zichtbaar te maken. ,,In 2018 zullen de gemeentelijke handhavers samen met de politie meer aandacht aan het onderwerp heling besteden”, kondigt Van der Meer Mohr aan.

Quote

Markering
moet heling
tegen gaan

Marjolein van der Meer Mohr , burgemeester

De burgemeester geeft ook recente cijfers over inbraken. Die namen in Rucphen, tegen de landelijke trend in, iets toe. Op 15 november stond de teller op 30 woninginbraken, terwijl over dezelfde periode in 2016 sprake was van 29 gevallen. De gemeente ziet in algemene zin een dalende inbraaktrend en dank die met name aan de inzet van bijvoorbeeld buurtpreventieteams.

Korting

De DNA-spray kost voor inwoners van Rucphen 25 euro, leden van buurtpreventieteams krijgen op vertoning van hun pas nog eens tien procent korting.

 1. Suikerfabriek Roosendaal haalt recordoogst: 'Jaarlijks zetten we miljoenen flesjes stroop op de markt'
  Video

  Suikerfabriek Roosendaal haalt recordoogst: 'Jaarlijks zetten we miljoenen flesjes stroop op de markt'

  ROOSENDAAL - De bietencampagne zit er weer op. Vier maanden lang reden vrachtwagens dag en nacht af en aan met miljoenen suikerbieten naar de fabriek van Suiker Unie in Dinteloord. In totaal heeft de suikerfabriek vier miljoen ton bieten verwerkt. Goed voor zo'n 600.000 ton suiker. Een recordoogst. Met als belangrijkste oorzaak dat het aantal hectare bieten met twintig procent is toegenomen, vertelt Kees Langebeeke, commercieel directeur consumentenproducten bij Suiker Unie.

poll

De gemeente Roosendaal moet De Biggelaar kopen en zelf herontwikkelen.

 • Eens (58%)
 • Oneens (42%)
2447 stemmen

poll

Televisietoren iedere avond verlichten in feestjaar is een aanwinst voor Roosendaal

 • Eens (67%)
 • Oneens (33%)
1933 stemmen