Volledig scherm
De tuin van Mariadal is een oase van rust.

'Kom met haalbare plannen', provincie de boer op met klooster Mariadal Roosendaal (video)

ROOSENDAAL - De provincie Noord-Brabant gaat actief de boer op om een nieuwe eigenaar te zoeken voor het monumentale klooster Mariadal aan de rand van de Roosendaalse binnenstad. De provincie meldt dat de procedure hiervoor maandag is opgestart.

In 2013 kocht de provincie het kloostercomplex van de zusters Franciscanessen met de inzet er een passende invulling voor te zoeken. Het klooster vervult een belangrijke rol in het religieuze verhaal van Brabant. Vanuit Mariadal werd het onderwijs aan meisjes gestart en verder uitgebouwd.

Ontwikkelaars, vastgoedgebruikers, beleggers, bouwers en/of exploitanten wordt gevraagd om met haalbare plannen te komen. Dat is in de afgelopen jaren nog niet gelukt. De Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels: "Samen met de gemeente streven we naar een multifunctionele, toekomstbestendige en rendabele herbestemming. We denken dan aan bestemmingen als wonen, zorg, onderwijs, logies, wellness, horeca, werken en/of dienstverlening."

Marktpartijen hebben tot uiterlijk 27 februari 2017 de tijd om zich in te schrijven en tot uiterlijk 24 maart 2017 om een eerste voorstel in te dienen.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.