Volledig scherm
© ANP

Kober neemt 25 Roosendaalse peutergroepen over

ROOSENDAAL - Kober kinderopvang uit Breda neemt in de gemeente Roosendaal de 25 peutergroepen van de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR) over.


Daarvan zijn er 17 gevestigd op basisscholen van de stichting Katholiek Primair Onderwijs (KPO) en 8 op OBO-locaties, van de stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant.

Deze twee organisaties zouden de peuterspeelzalen per 1 januari zelf overnemen, maar dat ging niet door nadat OBO aangaf het financiële risico te groot te vinden. De KPO zag er daarna ook geen heil in om de crèches over te nemen. Ondanks dat alle partijen vorig jaar een intentieverklaring ondertekenden.

De Roosendaalse scholenstichting KPO werkt aan integrale kindcentra waarin het peuterspeelzaalwerk steeds wordt geïntegreerd. Vanwege die ingeslagen weg heeft het volgens directeur Ko van Aalst geen zin om de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal overeind te houden.

Hij ging op zoek naar een partij in de kinderopvang, met een goede toekomstvisie, die de garantie kon geven dat de zeventig medewerkers in dienst kunnen blijven.

Aan de onzekerheid bij de zeventig medewerkers met een vast dienstverband lijkt een einde te zijn gekomen, al geeft het persbercht daarover geen volledige duidelijkheid. Daarin staat: ‘Er wordt onderzocht en besproken of de overgang van de peutergroepen en SPR-medewerkers naar Kober voor alle betrokkenen haalbaar is en aan welke voorwaarden dit zou moeten voldoen’. Het streven is om de gesprekken voor 1 januari 2017 af te ronden.