Volledig scherm
Foto ANP

Kober neemt 25 Roosendaalse crèches over

roosendaal peuterspeelzalen koberROOSENDAAL - Kober kinderopvang uit Breda neemt per 1 maart de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR) over. De 25 crèches van de stichting draaien gewoon door, inclusief het vertrouwde personeel.

De stichting was al enige tijd met Kober in gesprek, met als doel de overname op 1 januari te effectueren. Kober had meer tijd nodig om BDO een onderzoek te laten doen naar de financiën van de stichting.

Nu de bevestiging er is dat deze in orde zijn, konden de besturen tot een akkoord komen. SPR-directeur Ko van Aalst is blij dat er duidelijkheid is voor de ouders en personeel die lange tijd in onzekerheid hebben gezeten. ,,Voor het personeel biedt dit zelfs kansen om door te groeien in andere functies'', zegt Van Aalst die nog een voorbehoud maakt.

,,We moeten nog instemming krijgen van de ondernemingsraden, onze Raad van Toezicht en de Raad van Commissarissen van Kober. Op 8 febrruari houdt onze OR een personeelsbijeenkomst. Ik ben positief gestemd over deze laatste acties. het personeel in vaste dienst gaat over. De tijdelijke krachten blijven in ieder geval tot de zomervakantie bij de peuterspeelzalen werken. Van Aalst: ,,Het kan naturlijk dat Kober hun daarna opnieuw inhuurt.''