Volledig scherm
OUDENBOSCH - Het filiaal van de Rabobank waar eerder een inbraak is geweest. Volgens justitie is bij de kluisroof rond de 15 miljoen euro buitgemaakt. © Rob Engelaar

Kluisjesrovers Rabobank Oudenbosch waren 24 uur binnen, alarm was uitgeschakeld

OUDENBOSCH - De kluisjesrovers die toesloegen in de Rabobank van Oudenbosch waren zo'n 24 uur binnen. Ze kraakten in die tijd tussen de 300 en 350 kluisjes. Het alarm van de bank was uitgeschakeld.

Dit schrijft De Telegraaf zaterdag op basis van bronnen rond het onderzoek. De rovers begonnen op zaterdag 3 maart en vertrokken pas de volgende dag.

Volgens een woordvoerder van de Rabobank wordt het een 'gigantische klus' om de achterbleven kostbaarheden bij de rechtmatige eigenaren terug te krijgen. "In het belang van een zorgvuldige afwikkeling zal dat proces een aantal maanden duren", laat hij weten aan BN DeStem.

Honderden gedupeerden

Het politieonderzoek naar de kluisroof van afgelopen weekend is inmiddels afgerond. Over de uitkomst van dit onderzoek doet de Rabobank geen mededelingen. Gedupeerde klanten hoeven zelf geen aangifte te doen. Dat is al door de Rabobank gebeurd.

De slachtoffers van de roof krijgen begin volgende week bericht van de bank over de vervolgaanpak. Ze krijgen een uitnodiging voor een gesprek op het kantoor in Oudenbosch. Volgens de bank gaat het om enkele honderden klanten.

Klik op de blokken voor meer informatie over de kluisroof

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement