Vooraleer de drie klokken uit Standdaarbuiten in de basiliek gehesen werden, werden ze door pastoor Maickel Prasing ingezegend.
Volledig scherm
Vooraleer de drie klokken uit Standdaarbuiten in de basiliek gehesen werden, werden ze door pastoor Maickel Prasing ingezegend. © Robert van den Berge

‘Klokken van hoop’ klinken ook vanaf de basiliek in Oudenbosch

ROTTERDAM/OUDENBOSCH - Het initiatief van de Paradijskerk om een kwartier lang de klokken te laten luiden, wordt inmiddels door meerdere kerken overgenomen. In Oudenbosch zet pastoor Maickel Prasing het klokkenspel woensdagavond in werking.

Meerdere kerken in Rotterdam zullen de komende drie woensdagavonden een kwartier lang de klokken luiden. Het initiatief ‘Klokken van hoop’ van de Paradijskerk roept alle kerken in de stad en omgeving op om mee te doen.

Alle kerkdiensten zijn de komende periode afgelast vanwege het coronavirus. De kerken luiden de klok naar eigen zeggen als teken van hoop voor alle mensen en als signaal om respect te hebben voor alle hulpverleners die zich inzetten voor de gezondheid van iedereen.

Prasing vernam het idee en nam het gelijk over voor zijn eigen parochie. ,,Goed voorbeeld doet goed volgen.‘’ Twee jaar geleden kwamen de drie klokken uit de leegstaande parochiekerk van Standdaarbuiten naar de Oudenbossche basiliek van Agatha en Barbara. Sindsdien kan een klankverschil gemaakt worden om een bruiloft dan wel uitvaart aan te kondigen. 

De kerklokken zijn op woensdag 18 maart, 25 maart en 1 april van 19:00 uur tot 19:15 uur te horen.