Volledig scherm
Oude Raadhuis Roosendaal © GoogleMaps

Klokje Oude Raadhuis in Roosendaal maakt na het zomerreces weer geluid

ROOSENDAAL - Het oude klokje uit 1610 in het torentje bovenop het Raadhuis in Roosendaal wordt deze zomer in ere hersteld. ,,Dat gaat gelijktijdig gebeuren met de herinrichting van de raadszaal tijdens het zomerreces", zegt mede-initiatiefnemer Eric de Regt, fractievoorzitter van de Roosendaalse Lijst. 

De afgelopen weken heeft het plan van De Regt en Arwen van Gestel van de VLP, om het klokje te redden, meer vorm gekregen. ,,Er is eerst gezocht naar lokale ondernemers, maar vanwege de bijzondere en specifieke werkzaamheden moest een specialist worden gezocht. Deze is gevonden: Koninklijke Eijsbouts uit Asten, gespecialiseerd in Torenuurwerken. De opdracht is inmiddels verstrekt”. 

Quote

Koninklij­ke Eijsbouts uit Asten gaat het klokje repareren

Eric de Regt , Roosendaalse Lijst

De herstelwerkzaamheden vallen samen met de nieuwe indeling van de raadszaal. ,,Er komt een nieuwe opstelling. Tafels komen in cirkelvorm te staan zodanig dat je elkaar kunt aankijken tijdens de vergaderingen. Dat is gelijk ook veel overzichtelijker voor de voorzitter. Nu is de opstelling in twee afzonderlijke hoeken en kijk je tegen elkaars ruggen aan.”

  1. Flink pakket met maatregelen na derde schietpartij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’
    PREMIUM

    Flink pakket met maatrege­len na derde schietpar­tij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’

    ROOSENDAAL - Ze weet het nog goed: de tranen stonden in haar ogen toen burgemeester Han van Midden haar vertelde dat de maat vol was. Ze wil uit vrees voor reacties niet met haar naam in de krant, maar ze wil wél dolgraag vertellen hoe blij zij en haar buren zijn met een hoop veiligheidsmaatregelen die er voor de omgeving van de Desmijndijk en de Diamantdijk zijn genomen. ,,Eindelijk. Het zijn heftige jaren geweest voor onze wijk.’’