Volledig scherm
ANP

Klijnsma bezoekt Westrand

ROOSENDAAL - PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma brengt vrijdag een bezoek aan de Westrand in Roosendaal. Het gemeentebestuur grijpt de visite aan om de eigen plannen te presenteren om de armoede in de stad te bestrijden.

Klijnsma begint haar bezoek om 11.00 uur op basisschool De Appel. Zij praat daar met een aantal kinderen. Vervolgens wandelt zij naar het wijkcentrum voor een gesprek met Roosendalers die zich actief inzetten tegen armoede. SP-wethouder Corné van Poppel praat de staatssecretaris daar bij over de Roosendaalse aanpak.

Kinderen
Klijnsma stelt sinds dit jaar 100 miljoen euro extra per jaar beschikbaar voor met name de bestrijding van armoede onder kinderen. De gemeente Roosendaal kan dat geld goed gebruiken om nog meer kinderen, die dat nodig hebben, een steuntje in de rug te geven. Dat gebeurt met verschillende maatregelen die sinds kort gebundeld zijn in 'kindpakketten'.

  1. Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal
    Play

    Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal

    Actrice en ambassadrice Angela Schijf van stichting Het Vergeten Kind opende maandagmiddag de fonkelnieuwe ontspanningstuin van jeugdzorginstelling Juzt De Driekant in Roosendaal. De Lions Club heeft met tal van acties 30.000 euro op gehaald voor de realisatie van de tuin. De stenen tuin is veranderd in een plek waar kinderen uit de instelling kunnen spelen, maar ook rustig kunnen zitten en kletsen. Schijf, die donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Actrice voor haar rol in Flikken Maastricht won, probeerde alles gelijk uit met de kinderen.