In de kerk werd de show SNOW opgevoerd, met vooral veel dans.
Volledig scherm
In de kerk werd de show SNOW opgevoerd, met vooral veel dans. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Kleurrijk 'Snow'-spektakel in Heerle

HEERLE - Als een sneeuwvlok haar ervaringen vertelt tijdens het neerdwarrelen naar de aarde krijg je een kleurrijk spektakel met muziek, dans, zang en lichteffecten. Dat ervoer het dorp Heerle zaterdag tijdens het eerste spektakel dat als 'Snow' werd opgevoerd.

De parade met fakkels, een vuurwerkfontein en andere effecten werd vanwege de wind ingekort, maar de show in het kerkgebouw mocht er zijn. Honderden mensen, jong en oud uit Heerle en de regio genoten van een afwisselend spektakel waarin kleuren een grote rol speelden.

Wervelende show

Het sneeuwvlokje (Cindy Luijkx) vertelde, samen met verteller Paul Joachems haar ervaringen, terwijl ondertussen onder klokgelui een aantal geheimzinnige monniken de zaal in kwamen. De dondergod (Dimitri van Santen) weerhield de sneeuwvlok er steeds van om van wit in andere kleuren te veranderen. Op vier podia in de zaal kreeg het publiek voortdurend andere taferelen te zien, zongen Lenny van Eekelen en Wouter Raats en het kinderkoor Heer'lijk onder leiding van Els Oomen nummers die door de zaal uit volle borst werden meegezongen. Voor een deel van die muziek zorgde DJ Chris van den Heuvel. 

Een wervelende show met soms woeste dansen van de jonge dames onder leiding van Annoeska van de Vijfeiken, prachtige saxofoonmuziek van Chris van den Heuvel en vioolspel op letterlijk hoog niveau van Manon van de Kempe, die met een hoogwerker tot het gewelf van de kerk opsteeg.

Ondertussen veranderde de zaal steeds van kleur. Knalrood bij het lied 'Vandaag is rood', terwijl 'Rondomtrom' onder tromgeroffel en ketelmuziek de zaal in wandelde, gekleed in knalrode capes en de dondergod vanaf een ander podium de boventoon voerde.

Brand new day

De song 'We all stand together' tekende de sfeer van groen. Voor Heerle heel toepasselijk, want het kikkerkoor uit de bijhorende clip slaat helemaal op het dorp dat in carnavalstijd tot 'Puitenlaand' wordt omgedoopt.
Zo passeerden alle kleuren tijdens het verhaal dat door Ruben Koevoet, samen met Dorina Schoonen en Paul Joachems speciaal voor dit spektakel werd geschreven. Met het lied 'Brand new day' waarbij alle medewerkers op het podium kwamen werd het feest afgesloten. Een spektakel dat zeker een vervolg verdient, zo lieten bezoekers en spelers horen tijdens de 'meet en greet' in de Afspanning.