Volledig scherm
In de kerk werd de show SNOW opgevoerd, met vooral veel dans. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Kleurrijk 'Snow'-spektakel in Heerle

HEERLE - Als een sneeuwvlok haar ervaringen vertelt tijdens het neerdwarrelen naar de aarde krijg je een kleurrijk spektakel met muziek, dans, zang en lichteffecten. Dat ervoer het dorp Heerle zaterdag tijdens het eerste spektakel dat als 'Snow' werd opgevoerd.

De parade met fakkels, een vuurwerkfontein en andere effecten werd vanwege de wind ingekort, maar de show in het kerkgebouw mocht er zijn. Honderden mensen, jong en oud uit Heerle en de regio genoten van een afwisselend spektakel waarin kleuren een grote rol speelden.

Wervelende show

Het sneeuwvlokje (Cindy Luijkx) vertelde, samen met verteller Paul Joachems haar ervaringen, terwijl ondertussen onder klokgelui een aantal geheimzinnige monniken de zaal in kwamen. De dondergod (Dimitri van Santen) weerhield de sneeuwvlok er steeds van om van wit in andere kleuren te veranderen. Op vier podia in de zaal kreeg het publiek voortdurend andere taferelen te zien, zongen Lenny van Eekelen en Wouter Raats en het kinderkoor Heer'lijk onder leiding van Els Oomen nummers die door de zaal uit volle borst werden meegezongen. Voor een deel van die muziek zorgde DJ Chris van den Heuvel. 

Een wervelende show met soms woeste dansen van de jonge dames onder leiding van Annoeska van de Vijfeiken, prachtige saxofoonmuziek van Chris van den Heuvel en vioolspel op letterlijk hoog niveau van Manon van de Kempe, die met een hoogwerker tot het gewelf van de kerk opsteeg.

Ondertussen veranderde de zaal steeds van kleur. Knalrood bij het lied 'Vandaag is rood', terwijl 'Rondomtrom' onder tromgeroffel en ketelmuziek de zaal in wandelde, gekleed in knalrode capes en de dondergod vanaf een ander podium de boventoon voerde.

Brand new day

De song 'We all stand together' tekende de sfeer van groen. Voor Heerle heel toepasselijk, want het kikkerkoor uit de bijhorende clip slaat helemaal op het dorp dat in carnavalstijd tot 'Puitenlaand' wordt omgedoopt.
Zo passeerden alle kleuren tijdens het verhaal dat door Ruben Koevoet, samen met Dorina Schoonen en Paul Joachems speciaal voor dit spektakel werd geschreven. Met het lied 'Brand new day' waarbij alle medewerkers op het podium kwamen werd het feest afgesloten. Een spektakel dat zeker een vervolg verdient, zo lieten bezoekers en spelers horen tijdens de 'meet en greet' in de Afspanning.

 1. Geef de wethouder een baan

  Geef de wethouder een baan

  Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.
 2. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
  PREMIUM

  Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

  BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.