Kinderen fietsen 21.970 euro voor Kika bij elkaar tijdens CycleSensation in Roosendaal


ROOSENDAAL - Bij de achtste editie van het spinevenement CycleSensation in de Sint Jan hebben 340 kinderen een recordbedrag van 21.970 euro voor Kika bij elkaar gefietst. ,,Dit is boven verwachting’’, zegt Ton Moerkens van de CycleSensation.

Kinderen doen sinds vier jaar mee aan het evenement, waarmee Team Doelbewust geld inzamelt voor de Roparun. Maar dit jaar deden voor het eerst zoveel jonge fietsers mee, dat daarmee een compleet kidsblock van drie uur gevuld kon worden. De kinderen wisselden elkaar af in blokken van drie kwartier. Hij verwacht dan ook daarmee deze CycleSensation weer een recordopbrengst voor het goede doel gaat opleveren.

Vanaf twaalf uur in de middag tot twaalf uur in de nacht werken bij elkaar zo’n 1000 deelnemers zich onder leiding van sportinstructeurs op opzwepende muziek in het zweet, in blokken van steeds drie uur. De eindopbrengst van CycleSensation wordt na middernacht bekendgemaakt, na het laatste ‘party-blok’ met spectaculaire lichteffecten.

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’