Volledig scherm
Start van de BN DeStem familieloop in 2017. Archieffoto: Marcel Otterspeer © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Kidsrun voor eerste keer bij Halve Marathon nu al succes

ROOSENDAAL -  De KPO Kidsrun is zondag een nieuw onderdeel bij de vijfendertigste uitvoering van de Halve Marathon van Roosendaal.

KPO Roosendaal bestaat 20 jaar en heeft 20 scholen met 4200 leerlingen in Roosendaal. Zondag lopen ruim 1000 kinderen van de KPO mee met de eerste Kidsrun. 

,,Toen we het idee hadden voor de Kidsrun voor het 20-jarig bestaan, hadden we als doelstelling 1000 deelnames. Maar we hadden eerlijk gezegd nooit verwacht dat het aantal ook echt gehaald zou worden. Voor ons al een enorm succes, de campagnes en sportcoaches hebben resultaat gehad,"  vertelt Kees Mens van KPO Roosendaal. 

De Kidsrun deelnemers lopen in drie groepen. De jongsten starten met de BN DeStem Familieloop in de Kloosterstraat voor de Jeroen  Boschschool om 14.00 uur. Via de Burgemeester Prinsensingel en de Molenstraat finishen alle kinderen op de Bloemenmarkt. 

Voor de jongens en meisjes van 6 tot en met 9 jaar is de start van dezelfde ronde om 14.15 uur. De kinderen van 10 tot en met 13 jaar starten om 14.30 uur maar die lopen een stuk verder, met een extra lus door de Damstraat.

De andere afstanden starten zoals altijd op de Oude Markt.

Huldiging op Tongerloplein

,,De Bloemenmarkt is het plein waar alle kinderen finishen en veel ouders en andere familieleden worden verwacht. Iedereen krijgt na de finish een medaille en iets te drinken. Omdat de drukte op de Bloemenmarkt wel erg groot wordt,  gaan ze allemaal daarna naar het Tongerloplein waar de huldiging van de Kidsrun zal plaatsvinden."

Mens zegt dat de KPO erg te spreken is over de samenwerking met organisator Thor. ,,Thor heeft natuurlijk 35 jaar ervaring met het organiseren van alle onderdelen van de Halve marathon. Ze weten precies hoe je zoiets regelt. Roosendaal heeft een pracht evenement voor de hele familie."

Voor jong en oud

De jongste deelnemer is zondag 3 jaar, Pomme van den Bosch uit Roosendaal. En de oudste deelnemer is de 80-jarige Jan Bastiaanse uit Heerle.

De gemiddelde leeftijd ligt met 39 jaar vrij hoog,  ondanks de grote jeugdige inbreng van de Kidsrun. De aantrekkingskracht is groot, want de deelnemers komen uit 200 woonplaatsen uit alle provincies. Ook uit België, Polen en Rusland zijn er lopers ingeschreven voor de start. 

In het kader van Roosendaal 750 jaar is er een unieke Roosendaal 750 medaille bij de finish voor de deelnemers.

Inschrijven voor Halve Marathon kan tot vrijdagavond via halvemarathonroosendaal.nl , zaterdag bij Thor honk op Vierhoeven en op de wedstrijddag tot een half uur voor de start in het Kellebeek college.