Kerststal en arrenslee op plein bij De Kwast

St. WILLEBRORD - Het idee kwam zomaar ineens bij hem op. Dick Zonneveld Piek uit St. Willebrord benaderde de plaatselijke ondernemers en had binnen twee dagen het geld bij elkaar om volgende week zaterdag (24 december) het kerstfeest op een leuke manier in te leiden.

Op het plein naast hotel De Kwast staat die dag tussen 10.00 en 16.00 uur een kerststal met levende ezels, geiten en schapen. Voor de kinderen wordt er een schaatsbaantje aangelegd en zij kunnen een ritje maken op een arrenslee die door twee paarden wordt getrokken. Er komt ook een hoekje waar kinderen met de arrenslee en een rendier op de foto kunnen. Zij krijgen de foto direct mee naar huis.

De initiatiefnemer heeft bewust gekozen het evenement op de laatste dag voor Kerstmis te houden. ''Dan is bijna iedereen vrij. Veel mensen doen dan nog gauw even hun laatste boodschappen. Wij hebben voor een leuk rustpuntje gezorgd, want er komt ook een terrasje bij'', zegt Dick Zonneveld Piek. 

Als het evenement bevalt, wil hij het volgend jaar nog grootser opzetten. ''Voor de kinderen is er in St. Willebrord doorgaans niet veel te doen. Dat willen wij veranderen'', zegt hij. 

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.