Volledig scherm
PREMIUM
Grabbelen en graaien naar gratis kaartjes verstopt tussen de afgeschoten confetti bij de opening van de kermis in Roosendaal. © Pix4Profs-Ron Magielse

Kermis Roosendaal van start: 'Binnenstadskermis met geweldige entourage'

ROOSENDAAL - Kermiswethouder Cees Lok en Atze Lubach-Koers van kermisbond BOVAK drukten vrijdagmiddag samen op de knop om de Roosendaalse kermis te openen. Een regen van confetti daalde neer op de tientallen kinderen die naast het grote reuzenrad van ongeduld stonden te trappelen. Want tussen al die gekleurde snippertjes zaten maar liefst vierhonderd munten en vouchers voor vrije ritten verborgen. 

Caine (10) en Jacey (7) Rodoe zijn met hun ouders speciaal voor dat spektakel naar de kermis gekomen. Ze weten al precies wat ze met die bonnen gaan doen: ,,Op de trampolines'', wijzen ze naar de attractie waar kinderen aan lange elastieken salto's en andere capriolen kunnen uithalen. Verder weet Caine nog niet waar hij in wil, want hij moet ook nog naar kickboksen. ,,Maar gelukkig duurt de kermis nog een week, we komen zeker nog een keer terug'', stelt zijn moeder hem gerust.