Ook al staan er maar een paar attracties op de kermis in Heerle, deze kinderen genieten van een ritje in de draaimolen. Archieffoto Niels Krebbekx
Volledig scherm
Ook al staan er maar een paar attracties op de kermis in Heerle, deze kinderen genieten van een ritje in de draaimolen. Archieffoto Niels Krebbekx © NIELS KREBBEKX

Kermis in Heerle gaat dit weekend door, braderie van zondag afgelast

HEERLE - De kermis van Heerle gaat dit weekend in Heerle gewoon door. De braderie op zondag in Heerle is wel afgelast.

Kermisexploitant van Heerle Rinus van der Zande is verbaasd over een bericht in de media dat de kermis is gestopt. ,,Ik weet echt niet hoe dat in de wereld is gekomen. De kermis in Heerle start gewoon op zaterdag en loopt traditioneel tot maandag met de wielerronde."

De braderie op zondag gaat niet door in Heerle, maar dat was al langer bekend. Het organisatiebureau De Markten in Wouw, dat de braderie in Heerle organiseerde, had al te kennen gegeven geen buitenbraderieën meer te organiseren. 

De opvolger van De Markten Euromarkt/St. Christoffel heeft in een vroeg stadium aan de gemeente laten weten geen braderie in Heerle op 8 juli te kunnen regelen, omdat het bureau op een andere hele grote markt staat met het personeel. 

De Kermisloop op zaterdag wordt traditie getrouw, net als de wielerronde van Heerle op maandag, gehouden.

Gokje wagen op de kermis in Heerle. Archieffoto Robert van den Berge
Volledig scherm
Gokje wagen op de kermis in Heerle. Archieffoto Robert van den Berge © Robert van den Berge
  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.