Volledig scherm
IPTCBron ROBERT VAN DEN BERGE/hetfotoburo;Robert van den Berge Roosendaal 16/01/2014 foto: Robert van den Berge Karim Ahlalouch ;Roosendaal;Nederland © Robert van den Berge

Karim Ahlalouch (PvdA) vertrekt uit raad Roosendaal, terugkeer van Paul Klaver lonkt

ROOSENDAAL - PvdA’er Karim Ahlalouch neemt afscheid van de Roosendaalse gemeenteraad. Dat heeft de partij partij bekend gemaakt. Het is zo goed als zeker dat hij vervangen wordt door Paul Klaver. 

Ahlalouch schrijft in zijn ontslagbrief het raadswerk niet langer te kunnen combineren met zijn werk. Ahlalouch zegt daarvoor meer dan voorheen in het buitenland te moeten zijn, daar valt volgens hem het raadswerk niet bij de combineren. 

Voorkeursstemmen

Ahlalouch kwam na de verkiezingen van 2018 voor het eerst in de Roosendaalse raad terecht. Daar hield hij zich vooral bezig met onderwijs, werk, handhaving en veiligheid.

Hij stond destijds als derde op de kieslijst, maar mocht op basis van voorkeursstemmen de tweede zetel van de PvdA gaan bezetten. Dat ging ten koste van de nummer twee: Paul Klaver. Die was vanmiddag nog niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
Paul klaver keert zo goed als zeker terug in de Roosendaalse gemeenteraad.

Opvolger

Die is de eerste kandidaat om Ahlalouch’ plek in te nemen, laat fractievoorzitter Michael Yap weten. ,,Die heeft al gezegd daar voor open te staan.’’ De opvolger van Ahlalouch wordt hoe dan ook op 19 december geïnstalleerd.