Kadeplein gaat massaal van links naar rechts tijdens Snollebollekes op de Draai

videoROOSENDAAL - Wie Snollebollekes zegt, zegt van links naar rechts. Tijdens de Draai van de Kaai in Roosendaal volgde het hele Kadeplein de instructies dan ook braaf op. 

Wie een biertje in zijn handen had tijdens het nummer Links Rechts, kon hem maar beter snel opdrinken. Want als Snollebollekes de woorden ‘Allemaal van links naar rechts de tent die wordt gemold’ uitspreekt, is een massale volksverhuizing onvermijdelijk. 

Naar links, naar rechts

,,Ik moet zo naar Schijndel, maar wie van jullie denkt dat ze daar wel vijf minuutjes langer kunnen wachten op mij?", vraagt de man in het rode jasje. En dat was het startschot voor het bekende feestnummer. Het Kadeplein ging van links naar rechts, schudde en beefde, maar overleefde. Voor wie het gemist heeft: hier de beelden. 

Volledig scherm
,,Springen, nondedju!” Snollebollekes op de Draai van de Kaai in Roosendaal. © Pix4Profs/Peter Braakmann
Volledig scherm
De Draai van bovenaf gezien. © Moreno Molenaar
  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.