Halderbergs Talent. Foto vlnr Minke Laros en Bente van der Slik
Volledig scherm
Halderbergs Talent. Foto vlnr Minke Laros en Bente van der Slik © Pix4Profs/Peter Braakmann

Jong talent schittert in Halderberge

OUDENBOSCH - Wanneer de balletjuf jouw act speciaal hiervoor heeft verzonnen. Of als je jouw optreden tot in den treure hebt geoefend. En als er dan ook nog eens veel mensen komen kijken Dan moet het wel goed gaan bij de zesde editie van Halderbergs Talent. 

Vrijdagavond traden in een vol Fideï et Arti in Oudenbosch 45 kinderen verdeeld over 14 acts op. En zoals altijd heeft de jonge jeugd fanatieke support van (groot)ouders en is het allemaal best wel spannend. Want wie eerste wordt, mag volgende week nogmaals optreden, maar dan bij de gala-avond voor de uitreiking van de Cultuurprijs.

Star Wars

Coole dans, piano, ballet, klarinet, ja zelfs een free-run op het volle programma. Finn (11) speelt Star Wars op klarinet. Joanieke en Ralph (beiden 14) spelen Bohemian Rhapsody op viool èn klarinet. Saad (9) voelt zich een heuse zanger en danser. Zijn microfoon zakt wat af mij al dat gedans. “Ik ben altijd heel zenuwachtig en heb dit maar een keertje eerder zo gedaan.” 

Lovend

De jury is uiteraard steeds lovend en prijst de deelnemertjes. Er vallen woorden als ‘vet’, ‘keigoed’ en ‘gedurfd’. Aan applaus ook geen gebrek. Aan bewondering al evenmin. En hoewel er op de deelnemerslijst nog steeds de namen van de school staan vermeld bij de jonge artiesten, zegt presentatrice Charlotte Maas dat het helemaal geen scholenstrijd meer is. 

Alle dorpen

Co-presentatrice Lieselot van Aken: “Ik denk dat er nog nooit zo’n groot aantal deelnemers is geweest. En het is mooi dat er uit alle Halderbergse dorpen deelnemertjes zijn.” De avond laat zien wat Halderberge aan jeugdig talent heeft en dat ook wil tonen. Van spagaat tot de free-run act Ordeverstorend Gedrag. Van klassiek tot hip.