Volledig scherm
De schaatsbaan is open in Wouw - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs -

Jong en oud genieten bij 'Wouw on ice'

WOUW - De baan van 'Wouw on ice' op de Wouwse Markt is bijna niet meer weg te denken en de Wouwse jeugd stond zaterdag te trappelen van ongeduld om de schaatsen onder te binden. Het was een Jumboweekend en daardoor twee dagen extra druk en opvallend veel gele mutsen op de baan.

Initiatiefnemer Frenk Theuns zag het allemaal lachend aan. Dankzij veel vrijwilligers en sponsoren kwam de baan van 15 bij 20 meter op tijd klaar, compleet met veterplein, horecachalet en schaatsenverhuur. ,,En de komende drie weken zijn er veel activiteiten. Maandagavond begint de curlingcompetitie en daar hebben zich het maximum van 25 ploegen voor ingeschreven. Het is de rode draad, want elke avond om 21.00 uur worden er wedstrijden gehouden."

Hulpmiddelen
Ondertussen wordt er op de baan geschaatst, maar ook gevallen. Kinderen met een pinguïn als hulpmiddel tegen het vallen, ouders die een banaan met voorop kleine kinderen besturen en elders op de baan enkele dames die zwierig krullen schaatsen. Iedereen heeft het naar zijn zin.

De Markt houdt de komende weken de kerstsfeer met de huizenhoge kerstboom en een sfeervol verlichte baan.

Muziek
'Wouw on ice' heeft er voor gezorgd dat er ook muzikaal valt te genieten. Woensdag 21 december komt 'Miss Bodyguard' Romy Monteiro naar de ijsbaan voor een optreden dat om 19.00 uur begint.

Vrijdag 23 december is het de beurt aan Rob van Daal, bekend van het lied 'oh Sylvana'. Zijn optreden begint om 20.00 uur. Maar ook regionale artiesten krijgen een podium bij de Wouwse ijsbaan.

Op 23 december om 17.30 uur is het de beurt aan Corné van Meer. Monique Schrooyen en Bert Brouwer (24 december), Julia Schutten en het koor Spek & Bonen (27 december), het trio CB Muziekschool met Tineke Kluin, Gert Koenders en Monique ten Cate (vrijdag 30 december) en John van Bergen (1 januari) zingen de sterren van de hemel.

Op 7 januari is de finale van de curlingwedstrijden.