Volledig scherm
PREMIUM
René Meuwissen, bestuurder van Jeugdbescherming Brabant, ziet door vechtscheidingen steeds meer kinderen in de specialistische jeugdzorg belanden. © Pix4Profs / Johan Wouters

Jeugdzorg Brabant kraakt in zijn voegen: ‘Het is waar dat het water ons aan de lippen staat’

InterviewDEN BOSCH - Of het niet frustrerend is om baas te zijn in de jeugdzorg? Altijd getouwtrek over geld. De ongeremde bureaucratie. Overbelaste medewerkers die moeten dealen met steeds zwaardere hulpvragen. Verwijten van buiten over de ‘puinhoop’ bij Jeugdbescherming Brabant. ,,Weet u, ik heb in het verleden bij een groot advies- en accountantsbureau gewerkt. Maar wat ik nu doe, is maatschappelijk relevant. Dit gaat over kwetsbare kinderen, het doet ertoe. Dat motiveert en geeft energie.”

René Meuwissen (63), bestuurder van Jeugdbescherming Brabant (JBB), zegt het zonder aarzeling. Tegelijkertijd is hij niet van zins om de nood onder het tapijt te vegen. Janny Koppens van de FNV zegt dat de jeugdzorg ‘in brand staat’. Ook de gemeenten roffelen op de trom.

  1. Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’
    PREMIUM

    Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’

    ROOSENDAAL - Ze zijn wat zwaarder, wat grijzer en die wilde haren zijn ze vaak letterlijk kwijt. Maar de herkenning is er, zaterdagmiddag bij de reünie van Elke’s Pub en Den Duysent Vresen. Bij de Moriaan komen oud-bezoekers, medewerkers en muzikanten samen om herinneringen op te halen aan de roemruchte cafés waar ze in de jaren zeventig kind aan huis waren. ,,Once upon a time in Roosendaal’', verzucht Kees Luijkx, de uitbater van destijds.