Volledig scherm
Scholplein bij de basisschool Mariadonk in Zegge. © Googlemaps

Jeugd Zegge kan mogelijk snel spelen

Speelveld Zegse jeugdZEGGE - De jeugd van Zegge heeft binnenkort weer een plekje om te voetballen. De plaatselijke Dorpsraad hoopt daarover binnenkort met basisschool Mariadonk. Zodra die groen licht geeft, kunnen er doeltjes worden geplaatst op het schoolplein.

Die voorziening komt er dan met name voor de jongste kinderen, want voor de oudere jeugd heeft de Dorpsraad een trapveldje op het oog aan de Kapelstraat. Daar is al eens eerder over gesproken, maar toen zagen de ouders dat plan niet zitten.

Door een splitsing van de leeftijdsgroepen denkt de Dorpsraad dat het nu wel zou kunnen op die plek.

In het najaar raakten de Zegse jongeren hun speelveldje aan de AM de Jongstraat kwijt omdat er op die plek huizen worden gebouwd. Vanaf die tijd wordt er al gezocht naar een goed alternatief.

  1. Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal
    Play

    Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal

    Actrice en ambassadrice Angela Schijf van stichting Het Vergeten Kind opende maandagmiddag de fonkelnieuwe ontspanningstuin van jeugdzorginstelling Juzt De Driekant in Roosendaal. De Lions Club heeft met tal van acties 30.000 euro op gehaald voor de realisatie van de tuin. De stenen tuin is veranderd in een plek waar kinderen uit de instelling kunnen spelen, maar ook rustig kunnen zitten en kletsen. Schijf, die donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Actrice voor haar rol in Flikken Maastricht won, probeerde alles gelijk uit met de kinderen.