Volledig scherm
PREMIUM
Tamara Scheepers en Tom Dusseldorp in visrestaurant Zeeën van Tijd. © peter van trijen/pix4profs

Je moet maar durven, zo'n 'hardcore' viszaak beginnen in hartje Roosendaal

eetrecensieROOSENDAAL - Zeeën van Tijd serveert verse Noordzeevis in hartje Roosendaal. Het visrestaurant doet niet aan opsmuk, maar serveert hele vissen en mooie grote moten. Alles vakkundig bereid. Klassiek is weer modern.

Zeeën van Tijd is een bijna honderd procent visrestaurant. Op kalfsoester (22,50 euro) en tournedos (27,50) na is het Noordzeevis die de klok slaat. Spartelvers, want de chef koopt graag van kotters die niet langer dan twee dagen op zee zijn.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.