Volledig scherm
© Erna Lammers

Jawel Bouw wil ook aan de slag in Zegge

Jawel Bouw wil aan de slag in ZeggeZEGGE - Ontwikkelaar Jawel Bouw uit Wouwse Plantage wil van Thuisvester de al lang braakliggende grond kopen aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge. Volgens directeur Peter Jakobs is er met de wooncorporatie al overeenstemming bereikt over de grondprijs.

Thuisvester is nog iets terughoudender omdat de koopovereenkomst nog niet is getekend. Dat kan pas nadat er nog een aantal procedures tot een goede einde zijn gebracht, maar Jawel Bouw verwacht op dat gebied geen problemen meer. Jakobs hoopt na de zomervakantie met de uitwerking van het plan te beginnen.

Het gaat om de bouw van vier starters- en vijf seniorenwoningen. Dat is één woning meer dan in een vorig plan dat deze zomer stuk liep. "Door een iets andere indeling, bouwen wij een huis meer", zegt Jakobs.

Het terrein aan de Onze Lieve Vrouwestraat ligt al jaren braak en er zijn al diverse initiatieven op het laatste moment mislukt. Thuisvester houdt daarom de verkoop van twee grote bouwkavels achter de hand, maar volgens de directie van Jawel Bouw kan er een streep worden gezet door dat alternatief.