Volledig scherm
Dick Jaspers © Jan Houwers

Jaspers present bij huldigen sporthelden in Rucphen

RUCPHEN - Dick Jaspers is bereid gevonden om de huldiging van de Rucphense sportkampioenen luister bij te zetten. Jaspers stond al enige jaren hoog op het lijstje van de organisatie, die in handen is van de gemeente en Dynamico Fysiotherapie en Training.

Quote

Via onze praktijk
kunnen we
sporters voordragen

Marleen Roks, Dynamico

Sportwethouder René Lazeroms is zeer content dat de fameuze biljarter uit Sint Willebrord deze keer is gestrikt. ,,Hij zit natuurlijk veel in het buitenland, dat was steeds het probleem.’’ De feestelijke bijeenkomst op vrijdagavond 16 maart in het gemeentehuis is bedoeld om onder meer de sportploeg, sportvrouw en sportman van 2017 te eren. ,,Een aantal kampioenen is al bij ons bekend, maar aanvullingen op de lijst zijn welkom’’, zegt de wethouder. Overigens komen ook anderen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de (lokale) sport in aanmerking voor huldiging.

Dynamo werkt voor het tweede jaar mee aan het gala rond de sportkampioenen. ,,Wij hebben grote affiniteit met sport’’, legt Marleen Roks uit. ,,Via onze praktijk zien we veel sporters. En zo kunnen we mensen voordragen. Maar we bereiken natuurlijk niet iedereen, vandaar de oproep om kandidaten aan te melden. Dat loop via de gemeente’’, zegt de woordvoerder van Dynamico.

In het zonnetje

Zij richt legt vooral de schijnwerper op de jeugd. ,,Ons streven is zoveel mogelijk jongeren te bereiken’’, motiveert zij de steun van Dynamico aan het feestelijke evenement. ,,Als ze het hele jaar door trainen en dat werpt resultaten af, dan verdienen ze wel om in het zonnetje te worden gezet.’’ Marleen Roks benadrukt ook in de breedte het belang van sport: ,,Bewegen helpt. Als mensen dat onvoldoende doen, hebben ze meer kans op blessures.’’

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement