Volledig scherm
Jan Voeten in een hangar op het vliegveld. © Edmund Messerschmidt / Het Fotob

Jan Voeten nieuwe directeur Breda Airport

BOSSCHENHOOFD - Roosendaler Jan Voeten wordt vanaf 3 november directeur van Breda International Airport in Bosschenhoofd.

Hij volgt Charles Jacobs op die vanaf 2008 directeur en havenmeester is van het kleine West-Brabantse vliegveld. Voeten werd gisteren voorgesteld aan de Commissie Regionaal Overleg Seppe (CROSE) die twee maal per jaar bijeen komt om te adviseren over het gebruik van de luchthaven.

Voeten werd 64 jaar geleden geboren in Bosschenhoofd vlakbij het vliegveld en groeide naar eigen zeggen van kinds af aan op met de luchthaven. Naast fervent hobbyvlieger is hij ook beroepsmatig actief in de vliegwereld. 

Ontwikkelaar vliegtuigafhandeling

Voeten is momenteel 'ontwikkelaar vliegtuigafhandeling' op Schiphol, werk dat hij daarvoor ook in allerlei buitenlanden deed.  ,,Ik ontwikkel infrastructuur in de buitenomgeving van Schiphol. Denk bijvoorbeeld aan platforms en rijbanen."

Dat werk blijft Jan Voeten doen, voorlopig 4 dagen per week. Daarna wil hij toegroeien naar een meer evenwichtige verdeling van 2,5 dag op Seppe en 2,5 dag op Schiphol. 

De directiewisseling gaat vrijdagmiddag 3 november gepaard met een receptie in brasserie Hangar01 op het vliegveld. Aanmelden voor 23 oktober kan via secretariaat@forum-group.nl 

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.