Volledig scherm
IQ Aarmoeinieke bij de ondertekening van overeenkomst met de Stichting Roosendaal 750 jaar met voorzitter Cor Verbogt. © Foto IQ Aarmoeinieke

IQ Aarmoei-nieke doet eerste Zwaaigatconcert niet alleen

ROOSENDAAL - Niet alleen het IQ Aarmoei-nieke zelf treedt tijdens het eerst Zwaaigatconcert op vanaf het ponton in de Vliet, het gezelschap heeft ook de nodige gastartiesten uitgenodigd. 

Zo zullen op 8 september ook de koren Vocal Group Nouveau en Mannenkoor Concordia het ponton beklimmen. Daarnaast brengen ook Marion Emmerik, Martine van de Kar en Stef Broos verschillende nummers vanaf het water.

Programma

Daarmee heeft het IQ Aarmoei-nieke het programma voor het eerste Zwaaigatconcert rond, zegt woordvoerder Koen Schoenmakers. Over wat er aan muziek gespeeld gaat worden, wil hij nog niet veel kwijt. ,,Maar wel speciale nummers die passen bij de viering van 750 jaar Roosendaal'', verklapt hij. 

Brug

Bijzonder is dat Roosendalers het concert bij kunnen wonen vanaf een bootje in de Vliet, net als bij het Prinsengrachtconcert. Om dat mogelijk te maken, heeft het muziekgezelschap geregeld dat de brug over de Vliet extra geopend wordt om zoveel mogelijk schepen toe te laten. De exacte tijden daarvan worden kort voor het concert gecommuniceerd via de website van het IQ Aarmoei-nieke. 

Het concert zelf begint op 8 september om 20.00 uur. De toegang is - ook voor wie vanaf het water wil luisteren - gratis.

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.