Volledig scherm
IQ Aarmoeinieke bij de ondertekening van overeenkomst met de Stichting Roosendaal 750 jaar met voorzitter Cor Verbogt. © Foto IQ Aarmoeinieke

IQ Aarmoei-nieke doet eerste Zwaaigatconcert niet alleen

ROOSENDAAL - Niet alleen het IQ Aarmoei-nieke zelf treedt tijdens het eerst Zwaaigatconcert op vanaf het ponton in de Vliet, het gezelschap heeft ook de nodige gastartiesten uitgenodigd. 

Zo zullen op 8 september ook de koren Vocal Group Nouveau en Mannenkoor Concordia het ponton beklimmen. Daarnaast brengen ook Marion Emmerik, Martine van de Kar en Stef Broos verschillende nummers vanaf het water.

Programma

Daarmee heeft het IQ Aarmoei-nieke het programma voor het eerste Zwaaigatconcert rond, zegt woordvoerder Koen Schoenmakers. Over wat er aan muziek gespeeld gaat worden, wil hij nog niet veel kwijt. ,,Maar wel speciale nummers die passen bij de viering van 750 jaar Roosendaal'', verklapt hij. 

Brug

Bijzonder is dat Roosendalers het concert bij kunnen wonen vanaf een bootje in de Vliet, net als bij het Prinsengrachtconcert. Om dat mogelijk te maken, heeft het muziekgezelschap geregeld dat de brug over de Vliet extra geopend wordt om zoveel mogelijk schepen toe te laten. De exacte tijden daarvan worden kort voor het concert gecommuniceerd via de website van het IQ Aarmoei-nieke. 

Het concert zelf begint op 8 september om 20.00 uur. De toegang is - ook voor wie vanaf het water wil luisteren - gratis.

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.