Inloopavond over Vosdonkseweg

Rucphen - De gemeente Rucphen houdt woensdag 25 januari in het gemeentehuis een inloopinformatieavond over het doortrekken van de Vosdonkseweg. Belangstellenden kunnen die avond tussen 19.00 en 21.00 uur reageren op het ontwerp dat vanaf donderdag 4 januari tot 1 februari ter inzage ligt op het gemeentehuis of te zien is op de website: www.rucphen.nl/omleiding.

De Vosdonkseweg zal worden doorgetrokken vanaf de rotonde aan de Noorderstraat tot aan de Kozijnenhoek. De nieuwe weg kruist hierbij de Kerkheidestraat en de Koekoekstraat. Het zuidelijk deel van de Kerkheidestraat wordt aangesloten op de nieuwe weg. Bij de Kerkheidestraat komt ook een oversteek voor voetgangers en fietsers.

De Koekoekstraat wordt niet aangesloten op de nieuwe weg en zal vanaf beide kanten doorlopend worden. Langs de nieuwe weg worden onder andere geluidswanden geplaatst om overlast tegen te gaan. Tijdens de inloopavond kunnen omwonenden hun mening geven over de kleur van de stenen die gebruikt moet worden bij de aanleg van de geluidswand.

Het doortrekken van de Vosdonksweg is de tweede fase van de omleiding. In het najaar is de gemeente al begonnen met het verbreden van de Bernhardstraat. Dat werk is inmiddels klaar en de gemeente hoopt nu zo snel mogelijk te kunnen starten met de aanleg van de Verlengde Helakkerstraat. Die nieuwe weg verbindt de Bernhardstraat met de rotonde ter hoogte van het gemeentehuis. 

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.