Volledig scherm
Station Roosendaal. © Ine Cup

In meivakantie negen dagen lang minder of geen treinen bij Dordrecht en Roosendaal

spoorwerkzaamhedenROOSENDAAL - Van zaterdag 28 april tot maandagochtend 7 mei werkt ProRail aan spoorvernieuwing tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht en rondom Roosendaal. Als gevolg daarvan rijden er in de meivakantie negen dagen lang minder of geen treinen. 

Het vele werk op deze trajecten is onderdeel van de grootste spoorvernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet.

ProRail werkt aan het spoor tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal. Ook op het traject Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom (zaterdag 28 en zondag 29 april) en tussen Roosendaal en het Belgische Essen wordt gewerkt (zaterdag 28 april tot en met woensdag 2 mei en daarna nog op zaterdag 5 en zondag 6 mei). Op deze trajecten worden onder meer de ballast en dwarsliggers vervangen over een afstand van in totaal zeven kilometer spoor. Tijdens de werkzaamheden is op veel dagen geen treinverkeer mogelijk.

Bij Dordrecht vernieuwt ProRail twee van de vier sporen op de brug over de Oude Maas. In totaal worden daar veertien wissels, een kilometer spoor en 5.000 ton ballast (grote kiezels) vervangen. 

Quote

Opgelet! In de meivakan­tie gaan we veel spoor vernieuwen rondom Dordrecht en Roosendaal

René Vegter, woordvoerder ProRail

Vernieuwingsoperatie

ProRail is bezig met de grootste vernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet. Ook het spoor rond Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal is aan vernieuwing toe. Dit is nodig om storingen zo veel mogelijk te voorkomen en om het treinverkeer op de langere termijn veilig en betrouwbaar te houden, zegt Prorail. 

Combineren

Vanwege de enorme omvang van de werkzaamheden is in overleg met vervoerders besloten deze te spreiden over een lange periode. Hierover is goed nagedacht, licht Prorail de besluitvorming toe. Zo worden werkzaamheden zoveel mogelijk uitgevoerd op tijdstippen dat er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend of in de vakantie. Om zo efficiënt mogelijk te zijn, combineren we ook zoveel mogelijk werk, door ook op andere plekken op de route aan de slag te gaan op momenten dat het treinverkeer daar toch al stil ligt.

Omreisadvies

Door de werkzaamheden rijden er rondom Dordrecht en Roosendaal minder of geen treinen. Ook tussen Rotterdam en Dordrecht heeft dat veel impact. NS raadt reizigers aan rekening te houden met drukte in de trein, extra overstappen, vervangend busvervoer en een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. Reizigers wordt geadviseerd voor elke reis de reisplanner te raadplegen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement