Volledig scherm
PREMIUM
De Sint Josephkerk met daarnaast de pastorie is de enige katholieke kerk die open blijft in de stad Roosendaal. © Pix4Profs/Peter van Trijen

‘In grote lijnen is er begrip voor sluiting van twee katholieke kerken Roosendaal’

ROOSENDAAL - ,,In grote lijnen is er begrip.” Dat zegt vicevoorzitter Maarten Mallekoote van de Sint Norbertusparochie in Roosendaal nu de parochianen hebben gereageerd op het voornemen de Moeder Godskerk en de O.L. Vrouwekerk (Paterskerk) te sluiten en de Sint Josephkerk als enige open te houden.

De volgende stap is een gesprek met bisschop Jan Liesen over de reacties die bij het bisdom zijn binnengekomen.

  1. John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
    PREMIUM
    PTSS

    John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

    MURCIA - Daar zit je dan. In Zuid Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor Roosendaler John Luijsterburg als een bevrijding èn als een vonnis. Zijn ziektebeeld is zo heftig, dat alleen een prikkelvrije omgeving ver van alles dat hij ooit heeft gezien en meegemaakt het leven een beetje leefbaar maakt. “Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”