Optreden van Marian vd Wijngaarden alias Janske vd witte pomp als maatschappelijk werkster in een bomvolle zaal Donkenhof in 2018.
Volledig scherm
Optreden van Marian vd Wijngaarden alias Janske vd witte pomp als maatschappelijk werkster in een bomvolle zaal Donkenhof in 2018. © Chris van Klinken / Pix4Profs

In de rij voor het Wouws tonpraten

WOUW - Vrijdag 24 januari staat er vast en zeker een rij voor café-zalen Donkenhof. Niet om er een biertje te drinken, maar met Wouwenaren die proberen om een kaartje te bemachtigen voor de tonpraatavonden op 13, 14 en 15 februari. 

Quote

Al jaren zijn de avonden snel volledig uitver­kocht en daarom hebben we een extra avond

organisatie

Die verkoop start op 24 januari om 19.00 uur, maar het café gaat om zes uur al open.

,,Al jaren zijn de avonden snel volledig uitverkocht en daarom hebben we enkele jaren geleden besloten om een extra avond in te lassen. Dat gebeurt ook dit jaar weer op donderdag 13 februari", zeggen de organisatoren van het 'maauwersfeest'.

Zes Wouwenaren

Dit jaar zijn er niet vijf, maar zelfs zes tonpraters en het evenement krijgt daardoor een extra hoog 'Wouwgehalte', want alle zes wonen ze in Wouw of zijn er geboren. Jan van Oers praat de avond weer aan elkaar en op donderdag komt de band W'ornouwus uit Wouwse Plantage en vrijdag en zaterdag De Blaospoepers uit Wouw om de avond muzikaal tot een succes te maken. 

Direct na de pauze is er een speciale act van het duo D&G, ook afkomstig uit Wouw. Op alle drie de avonden gaat de zaal om 19.00 uur open en om kwart voor acht zorgt prins Eduward voor het officiële startschot, waarna de eerste deelnemer in de ton stapt.

Quote

Er zijn 200 kaarten per avond beschik­baar

De tonpraters hebben al iets van hun act door laten schemeren. Zo gaat Jaanske van de Witte Pomp (Marjan van de Wijngaarden) op de markt staat, heeft Doortje (Dorina Schoonen) een nieuwe baan als vogelverschrikker en heeft Nilleke met het brilleke (Corné Rommens) de oplossing voor alle klimaatproblemen. Peer Pap (Corné Schrooyen) start een begrafenisonderneming onder de naam ‘De nieuwe oplossing’ en Franske Fixit (Frans Goorden) begint een klusbedrijf, terwijl Mieke Pap (Amy van Doormaal) zich in het piratenleven stort.

Maximaal zes kaarten

Er zijn 200 kaarten per avond beschikbaar en om iedereen even veel kansen te geven, is bepaald dat per persoon maximaal zes kaarten meegenomen mogen worden.