Volledig scherm
© Thinkstock

In 2017 streep door eigen bijdrage in Roosendaal

ROOSENDAAL - Roosendalers met een WMO-indicatie voor huishoudelijke hulp met lichte begeleiding hoeven begin 2017 geen eigen bijdrage meer te betalen. Dat is althans het voorstel dat SP-wethouder Corné van Poppel in januari bij de gemeenteraad op tafel legt.

Laagdrempelig
In regionaal verband werd in november al besloten om de eigen bijdrage voor de dagbesteding te schrappen. Maar in het kader van armoedebestrijding wil Roosendaal nog een stap verder gaan. ,,Vandaar dat het college ook af wil van de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp'', aldus Van Poppel die gezegd wil hebben dat Roosendaal zich op dat punt onderscheidt van de omliggende gemeenten. ,,Inzet is om de huishoudelijke hulp zo laagdrempelig mogelijk te maken.''

Schuiven
Als de gemeenteraad in januari akkoord gaat, komt de eigen bijdrage per 1 februari te vervallen. Daarmee is jaarlijks structureel een bedrag gemoeid van 1,4 miljoen euro. Het geld komt deels beschikbaar door te schuiven met budgetten. Volgens de woordvoerster van Van Poppel worden de beschikbare middelen voor Persoons Gebonden Budgetten (PGB's) niet volledig gebruikt, waardoor er ruimte is om het geld op een andere manier te besteden.