Een prachtig café maar geen volk. Dat is in Roosendaal zo, in Zevenbergen, in Bergen op Zoom en (op de foto) in Rotterdam.
Volledig scherm
Een prachtig café maar geen volk. Dat is in Roosendaal zo, in Zevenbergen, in Bergen op Zoom en (op de foto) in Rotterdam. © ROBIN UTRECHT

Ik ben die lockdown stikzat

COLUMNZelden zo blij geweest met Mark Rutte als afgelopen woensdag. Eindelijk versoepelingen. Want bij mij is de lol er helemaal af. 

Drie maanden geleden kon ik er nog van genieten om een middagje thuis te werken. Lekker relaxed, zonder collega’s aan je hoofd. Nu ben ik het zo beu als koude pap. Ik mis mijn collega’s zelfs. Ik mis die malle Bergse liedjes die ze zingen, ik mis de collega met wie ik over blues en rock praat en ik mis het doorlopende geouwehoer (ook wel: feedback) in het redactielokaal. 

Ik ben trouwens die hele intelligente lockdown stikzat. Ik ben dat idiote gedrag van klanten in de supermarkt beu. Dat stomme, op een ‘humoristische’ wijze afstand houden. Ik heb ook een hekel aan de mensen die zich nergens iets van aantrekken en die in de super hun eigen looproute kiezen. ‘Zie je die pijlen op de grond niet? Waailap!’ Soms lijkt het of ik de vergaderingen van de gemeenteraad mis. 

Intelligentie

In plaats daarvan kijk ik televisie. Als je ergens een emotionele lockdown van krijgt is het wel de vaderlandse televisie. 

Maar ja, ik mag nergens naar toe van de lockdownpolitie, dus kijk je naar Ik hou van Holland. Waar min of meer bekende Nederlanders hun mate van intelligentie etaleren door spelletjes te spelen, zoals: Maak deze zin af ‘Een eigen huis, een plek onder ...’

La casa de papel

Wat ben ik dan blij met Netflix, al kan ik niet verdragen dat ik niet kan zien hoe La casa de papel verder gaat. Ik baal er ook van dat op iemand aanraken een zwaardere straf staat dan op fout parkeren. 

Ik wil mijn maten een boks geven. Ik wil mijn vriendinnen kussend begroeten. Maar dat mag niet. Ik zie ze trouwens bijna nooit meer en daar baal ik ook van. Ik ben het ook zat dat ik niet langs het sportveld mag staan. Roepen dat de bal naar voren moet of dat ze de stick laag moeten houden. 

Mooie vrouwen

En ik heb er de buik van vol dat ik in het weekend niet naar het café mag. Dat ik nu elke avond thuis moet zitten om naar Kassa! of Blauw Bloed te kijken. 

Henk den Ridder
Volledig scherm
Henk den Ridder © Joost Hoving

Ik wil serieus bier drinken met mensen die net zoveel verstand als ik hebben van voetballen, wielrennen, snelle auto’s en mooie vrouwen. Maar zelfs dat mag niet. Ik ben het zo beu! Gelukkig is het bijna 1 juni. Nou niet gaan terugkrabbelen, Mark!