Carlo Lambregts(l) spreekt de bouwvakkers en de bewoners toe.
Volledig scherm
Carlo Lambregts(l) spreekt de bouwvakkers en de bewoners toe. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Hoogste punt bereikt nieuwbouw bios: ‘We zitten op de helft’

ROOSENDAAL - Bioscoopondernemer Carlo Lambregts van C-Cinema is blij. Vrijdag behaalde bouwvakkers het hoogste punt van de nieuwbouw van zijn bioscoop. De nieuwe filmtempel in de Nieuwstraat in Roosendaal moet komende zomer opengaan.   

,,Ik heb een frietkar en limonade geregeld voor de bouwvakkers. Geen bier dat is drinken ze tegenwoordig niet meer onder werktijd”, zegt Lambregts. 

Op de helft

,,Voor mijn gevoel zijn we nu zo’n beetje over de helft. We zijn in april vorig jaar begonnen en we willen komende zomer open.” Naast De Kring wordt een nieuw complex (zes zalen, 850 stoelen) gebouwd. In de geest van de vernieuwde cinema’s in Bergen op Zoom (2016) en Etten-Leur (2009) wordt dit een zogeheten servicebioscoop, waarbij mensen in de zaal met een druk op de knop tijdens de film eten en drinken kunnen bestellen.

,,Het wordt nu wel drukker op de bouw. Wij moeten ook vol aan de bak. Nu moet het binnenwerk allemaal gemaakt worden, daar doen wij zelf ook veel aan.”

Gesprek met buurtbewoners

Dat de nieuwe bioscoop in de Nieuwstraat komt is niet voor iedereen even leuk. Een twintigtal bewoners uitte eerder al hun zorgen. De straat moet opnieuw worden ingericht. Met de bouw van de bioscoop zal de verkeersdruk op de straat fors gaan toenemen. Daar hebben zij ernstige zorgen om. 

Quote

De vrieskou is uit de lucht gelukkig

Carlo Lambregts, Over het gesprek met de bewoners

,,Dinsdag heb ik nog een gesprek gehad met de buurtbewoners en de gemeente", zegt de bioscoopondernemer. ,,De vrieskou is uit de lucht gelukkig. De vragen die de bewoners hadden worden opnieuw bekeken door de gemeente. Ze willen dat de straat zo breed mogelijk wordt. Parkeren blijft een probleem in mijn ogen.” Lambregts spreekt over een goed gesprek met de mensen uit de straat. ,,Ik heb goed contact met ze. Ik heb ze allemaal uitgenodigd voor het feestje van het hoogste punt!”