Volledig scherm

Honderden TU-studenten strijken neer op Seppe

BOSSCHENHOOFD - Airport Breda, voorheen Vliegveld Seppe,  is dit weekend gastheer voor zo'n 270 eerstejaars studenten van de Technische Universiteit Delft, plus zo'n honderd vrijwilligers.

De studenten hebben helemaal achterop het terrein diverse geel-witte circusachtige tenten opgeslagen voor een driedaags introductiekamp.

De dagen worden op touw gezet door de studentenvereniging van de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Woordvoerder Casper Dek: ,,Er is een programma om de studie en elkaar beter te leren kennen. We kozen voor deze locatie omdat de studenten hier goed met de luchtvaartsector kunnen kennismaken."

Zo zijn er niet alleen spelletjes, quizzen en films, maar ook diverse zogeheten fly-by's. ,,Dat zijn vliegtuigen die voorbij komen", legt Dek uit. ,,Breda Airport is best een druk vliegveld waar sowieso veel voorbij komt. Maar speciaal voor ons is het vliegtuig van de TU Delft zelf bijvoorbeeld gekomen en een toestel van de luchtmacht. We vertellen dan iets over de historische betekenis ervan."

De studenten blijven tot zondag.