BREDA, Pix4Profs/Joyce van Belkom. Angelica van Dongen helpt een klant in de Primera op het Dr Struyckenplein. DE winkel staat vol met pakketjes.
Volledig scherm
PREMIUM
BREDA, Pix4Profs/Joyce van Belkom. Angelica van Dongen helpt een klant in de Primera op het Dr Struyckenplein. DE winkel staat vol met pakketjes. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Honderden pakketjes per dag bij PostNL-punten: ‘Het is zoeken naar opslagruimte’

Iedere dag honderden pakketten te verwerken. Dat is deze week de werkelijkheid bij verschillende PostNL- en DHL-servicepunten in de regio. Black Friday, Cyber Monday en Sinterklaas zorgen voor flink wat extra werk voor de winkeliers. 

 1. Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenennota toch nog een West-Brabants tintje
  PREMIUM

  Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenen­no­ta toch nog een West-Bra­bants tintje

  BREDA - Hé, daar duikt het Amphia Ziekenhuis op in de Miljoenennota. Het Bredase ziekenhuis mag met negen andere medische instellingen 10,6 miljoen euro verdelen om een ‘zorgnetwerk’ op te zetten. Met zijn allen moeten ze een middel vinden om te voorkomen dat bacteriën resistent worden voor antibiotica. Zo staat het in de begroting voor 2021 van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport.
 1. Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toevertrouwd

  Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toever­trouwd

  SPRUNDEL – Ze zijn er nog; mensen die zichzelf compleet wegcijferen om het eigen dorp zo goed mogelijk uit te dragen. In Sprundel is dat Jac van Trijp. Het dorp hangt van evenementen aan elkaar en er is maar weinig waar Van Trijp niet zijn schouders onder zet. Hij speelt daarbij graag de rol van rangeerder: als iets goed op de rails is gezet, mag de Sprundelaar het graag overdragen aan een volgende groep organisatoren. Op de koffie thuis in het voormalig Rabobank-kantoor in de Fatimastraat komt meteen het Sprundels Wonder, een machtig caramelgebakje, op tafel.
 2. Ideaal trouwjaar valt in duigen: ‘Voor ons is deze tijd behoorlijk verschrikkelijk’
  PREMIUM

  Ideaal trouwjaar valt in duigen: ‘Voor ons is deze tijd behoorlijk verschrik­ke­lijk’

  2020 zou hét trouwjaar worden, met bijzondere data als 02-02-2020 en 20-02-2020, een droom voor getallenfetisjist. Mensen durfden twaalf jaar na de financiële crisis weer geld uit te geven aan de mooiste dag van hun leven. Ideale omstandigheden de trouwbranche dus, tot corona roet in het eten gooide. Aan het eind van het trouwseizoen maken we met ondernemers de balans op. ,,Je kunt bij de pakken neerzitten, maar dat heeft geen effect.”