Volledig scherm
© Thinkstock

Hoe kon cocaïne vanaf Breda International Airport worden gesmokkeld?

SEPPE - ChristenUnie-SGP en de Partij voor de Dieren hebben bij de provincie vragen gesteld over de drugssmokkel via Breda International Airport die vorige week bekend werd. De partijen zijn 'geschrokken' dat er onopgemerkt twaalf kilo cocaïne aan boord van een vliegtuig in Bosschenhoofd kon komen.

In december werd in Engeland een man opgepakt met 12 kilo coke. Hij had dit via een vliegtuig dat was opgestegen op Breda International Airport naar Groot Brittannië gesmokkeld. Het vliegveld in Seppe werd pas vorige week op de hoogte gebracht van het incident.

De ChristenUnie-SGP en de Partij voor de Dieren zijn zeer bezorgd en willen van de provincie weten of de organisatie op Breda International Airport toereikend is voor dit soort criminaliteit.

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’