Volledig scherm
PREMIUM
Welzijnsorganisatie Surplus heeft gisteren de nieuwe servicewinkel in Oudenbosch officieel in gebruik genomen. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Hier in Oudenbosch kun je terecht voor al je zorgvragen

OUDENBOSCH - Surplus heeft deze zomer een servicewinkel geopend in het centrum van Oudenbosch. Niet dat er ook maar iets te koop is. De Bron moet juist een toegankelijk pand worden waar iedereen met vragen over zorg en welzijn naar binnen kan lopen.

Quote

Als ik een vraag heb, waar kan ik dan eigenlijk terecht? Nou, bij De Bron dus

Anthonie Maranus

Het gaat om mantelzorgers, mensen die juist zorg nodig hebben of mensen die weer vrijwilligerswerk willen doen. Volgens Surplus-bestuurder Anthonie Maranus hebben steeds meer mensen vragen over zorg en welzijn, maar zien ze door de bomen het bos niet meer. ,,Als ik een vraag heb, waar kan ik dan eigenlijk terecht? Nou, bij De Bron dus", zegt Maranus.

De Bron zit sinds eind juni aan de Professor van Ginnekenstraat 10, waar voorheen delicatessenwinkel Kaatje Jans zat. De winkel heeft een toegankelijke uitstraling, met bijvoorbeeld een lange vergadertafel aan een kant van de ruimte en koffiemachines en brochurerekken aan de andere kant. 

  1. Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjesavond ooit’

    Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjes­avond ooit’

    OUDENBOSCH - Minder dan een maand geleden las u in deze krant voor het eerst over alleenstaande moeder Malissa uit Oudenbosch, in een artikel over Sinterklaas en armoede. Zij vertelde toen dat ze geen idee had hoe ze cadeautjes kon regelen voor haar twee jonge dochters. Maar gisteren beleefden die meiden juist 'hun leukste Sinterklaas ooit', zegt Malissa de ochtend na pakjesavond. Dankzij de lezers van deze krant.