Welzijnsorganisatie Surplus heeft gisteren de nieuwe servicewinkel in Oudenbosch officieel in gebruik genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Welzijnsorganisatie Surplus heeft gisteren de nieuwe servicewinkel in Oudenbosch officieel in gebruik genomen. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Hier in Oudenbosch kun je terecht voor al je zorgvragen

OUDENBOSCH - Surplus heeft deze zomer een servicewinkel geopend in het centrum van Oudenbosch. Niet dat er ook maar iets te koop is. De Bron moet juist een toegankelijk pand worden waar iedereen met vragen over zorg en welzijn naar binnen kan lopen.

Quote

Als ik een vraag heb, waar kan ik dan eigenlijk terecht? Nou, bij De Bron dus

Anthonie Maranus

Het gaat om mantelzorgers, mensen die juist zorg nodig hebben of mensen die weer vrijwilligerswerk willen doen. Volgens Surplus-bestuurder Anthonie Maranus hebben steeds meer mensen vragen over zorg en welzijn, maar zien ze door de bomen het bos niet meer. ,,Als ik een vraag heb, waar kan ik dan eigenlijk terecht? Nou, bij De Bron dus", zegt Maranus.

De Bron zit sinds eind juni aan de Professor van Ginnekenstraat 10, waar voorheen delicatessenwinkel Kaatje Jans zat. De winkel heeft een toegankelijke uitstraling, met bijvoorbeeld een lange vergadertafel aan een kant van de ruimte en koffiemachines en brochurerekken aan de andere kant. 

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.