Volledig scherm
Kinderarts Sultan Duyar van Bravis ziekenhuis houdt discussie-avonden in Parrotia over actuele onderwerpen rond gezondheid van kinderen. © Onbekend

Het ziekenhuis komt naar je toe deze herfst, kinderarts Bravis zet discussie-avonden op touw

ROOSENDAAL - Onder het motto 'dokters moeten naar de mensen toe' zet kinderarts Sultan Duyar een aantal discussie-avonden over gezondheid op touw: #DrSultanTalks.  

Duyar werkt in het Bravis Ziekenhuis en zette eerder in Istanbul diverse projecten op om kinderen met overgewicht in beweging te krijgen. ,,We moeten naar de mensen toe”, vindt  Duyar. ,,Denken artsen, ouders en kinderen bijvoorbeeld wel hetzelfde over gezondheid en bewegen? Daar willen we tijdens deze laagdrempelige discussieavonden achter komen. Alleen samen kunnen we oplossingen bedenken voor een gezonde levensstijl voor kinderen én hun ouders.”

Roken

De bijeenkomsten gaan niet alleen over overgewicht, maar bijvoorbeeld ook over eenzaamheid en sociale media. Bibliotheek VANnU, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en GGD West-Brabant doen er ook aan mee. De eerste discussieavond heet 'Zitten is het nieuwe roken' en vindt plaats op vrijdag 14 september van 19 tot 20 in de theaterzaal van de VANnU in Roosendaal.

Quiz

Het programma bestaat onder andere uit een interactieve quiz over gezondheid en bewegen. Daarmee kan onder meer een gesigneerde bokshandschoen van Rico Verhoeven en een voetbalshirt van Galatasaray-speler Garry Mendes Rodrigues. Ook kan er een ritje gemaakt worden op de Shakefiets: een fiets met een blender, waarmee je zelf je smoothie bij elkaar trapt. Een personal trainer verzorgt sportoefeningen waar alle aanwezigen aan mee kunnen doen.

Aanmelden kan via de website van de bibliotheek, voor kinderen geldt een minimumleeftijd van 10 jaar. Vrijdag 5 oktober, zaterdag 27 oktober en vrijdag 9 november zijn er ook bijeenkomsten. 

Volledig scherm
Parrotia moet huiskamer van Roosendaal worden en biedt onderdak aan tal van activiteiten, dus ook aan de discussiebijeenkomsten over gezondheid van kinderen. © Alfred de Bruin