Volledig scherm
20180913 - Roosendaal - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs - Een groep enthousiaste Roosendalers heeft en herdenkingsmunt op de markt gebracht rondom 750 jaar Roosendaal: de Roosendaalder. Die munt is ondertussen verkrijgbaar. Wat er overblijft nadat de mannen uit de kosten zijn gekomen, gaat naar het goede doel. FOTO : v.l.n.r. : Carlo van den Biggelaar, Harold Stallaert en Jean-Paul Evertse Foto Pix4Profs/Tonny Presser © Pix4Profs/Tonny Presser

Herdenkingsmunt is gat in de markt: 1.250 extra Roosendaalders bijgeslagen

ROOSENDAAL - De Roosendaalder - de herdenkingsmunt ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Roosendaal - is een bijzonder populair hebbeding gebleken; de bedenkers hebben op basis van nabestellingen uiteindelijk nog eens 1.250 van deze herdenkingsmunten laten slaan. Terwijl er bij de lancering van de munt toch ook al zo'n duizend stuks in omloop zijn gebracht. 

Die bleken echter binnen een mum van tijd verkocht. Bedenkers Harold Stallaert, Jean-Paul Evertse en Carlo van den Biggelaar besloten daarop te inventariseren hoeveel munten er nog extra nodig zouden zijn. Roosendalers schreven vervolgens massaal in, er bleken nog 1.250 Roosendaalders nodig om aan de vraag te voldoen. Wie munten besteld heeft, kan die deze zondag en de zondag daarop tussen 12.00 uur en 17.00 uur ophalen bij De Herenknipperij aan de Hulsdonksestraat. 

De opbrengst van de munt komt ten goede aan leutheemkundekring STOEP.