Volledig scherm
Politie doet onderzoek in het drugslab in Roosendaal. © Christian Traets/MaRicMedia

Hennepkwekerij en drugslab gevonden in Roosendaal: 'Een flinke productielocatie'

ROOSENDAAL - In een pand aan de Jan Frederik Vlekkestraat in Roosendaal is donderdag een amfetaminelaboratorium gevonden. Het gaat volgens een politiewoordvoerder om een flinke productielocatie. Op hetzelfde terrein is bij een grootschalige controle ook een hennepkwekerij gevonden. 

In een bedrijfspand aan het Zeggeveld werden hennepresten en materialen voor een hennepkwekerij aangetroffen. 

Het drugslab bevindt zich in twee loodsen aan de J.F. Vlekkestraat en werd rond 13.00 uur aangetroffen. De vondst werd gedaan tijdens een integrale controle van de gemeente en de politie. Er werd niemand aangehouden in het pand. 

In het lab werd amfetamine-olie gemaakt. Er zijn onder meer grond- en afvalstoffen en een ketel gevonden. Of er sprake was van een gevaarlijke situatie daar kon de woordvoerder rond 16.15 uur nog geen uitsluitsel over geven.

Verderop in de straat is ook een hennepkwekerij gevonden. De gemeente bekijkt of er bestuursrechtelijke stappen ondernomen kunnen worden.

In totaal zijn er door de politie en de drugssquad 51 panden gecontroleerd op het bedrijventerrein Majoppeveld-Noord. Naast toezichthouders van de gemeente Roosendaal werkten ook netbeheerder Enexis, de belastingdienst en omgevingsdienst West Brabant mee aan deze actie. 

Het onderzoek gaat verder. 

Volledig scherm
Er werd ook een hennepkwekerij gevonden tijdens de grootschalige controle in Roosendaal. © Christian Traets - MaRicMedia
Volledig scherm
Het pand ligt op bedrijventerrein Majoppeveld-Noord © Christian Traets/MaRicMedia
Volledig scherm
In het pand werden grond- en afvalstoffen gevonden. © Christian Traets/MaRicMedia