Volledig scherm
© RGBStock

Helft huizen Nieuwe Wipwei Roosendaal verkocht

ROOSENDAAL - Nu vijftien woningen zijn verkocht, kan in maart de bouw van dertig woningen op de Nieuwe Wipwei beginnen. Het is de eerste fase van het sterk afgeslankte Stadsoeversproject waarbinnen de komende jaren 450 woningen worden gebouwd (in plaats van de voorgenomen 900). "De Nieuwe Wipwei is een bescheiden begin", zegt wethouder Toine Theunis, "maar alleen op die plek kunnen we meteen beginnen. Voor de rest van het plan moet het bestemmingsplan gewijzigd worden."

Theunis verwacht dat die procedure deze zomer wordt afgerond. Daarna zal zo snel mogelijk ook de rest van de nieuwbouwwijk rond de Roosendaalse Vliet worden gebouwd. De huizen op de Nieuwe Wipwei kenmerken zich onder meer door afwisselende architectuur en veel openbare ruimte met groen en water. "Je zult in heel Stadsoevers straks geen auto zien staan of rijden, iedereen heeft een eigen parkeerplek. Het wordt een eigenzinnige wijk."

De huizenprijzen van De Nieuwe Wipwei variëren van 209.000 tot 289.000 euro en zijn daarom volgens ERA Makelaars ook voor starters haalbaar. Als alles meezit worden de dertig woningen in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd. De hoop is dat in de tussentijd een tweede project van Stadsoevers kan beginnen.