Volledig scherm
foto Ron Magielse

Heel veel kunst onder één dak in Roosendaal

ROOSENDAAL - Ze staat in de vroegere garderobe van RBC's Confetti Lounge, deze oude mevrouw. En ze geeft zichzelf helemaal bloot.

Alles is te zien en alles straalt de vergankelijkheid van het leven uit. Hetgeen ook precies de bedoeling was van degene die haar zo fraai componeerde, van ijzer, schuimrubber, schapenvacht en textiel. Inge van Rijsbergen Brekelmans uit Standdaarbuiten schiep ongetwijfeld een van de meest in het oog springende kunstwerken, die dezer dagen verzameld zijn op de expositie Kunsten Onder 1 Dak in het Roosendaalse stadion aan de Borchwerf.

Toeloop was er zaterdag op de eerste publieksdag meteen al wel. Van mensen die benieuwd waren naar het werk van de 120 exposerende kunstenaars, maar die vaak ook nog nooit een voetbalstadion van binnen hadden gezien.

Meer over de expositie in BN DeStem van maandag 19 augustus en in de iPad app.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de waterschapsrondleidingen sprankelender

    Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de water­schaps­rond­lei­din­gen sprankelen­der

    OUDENBOSCH - Bij waterschap Brabantse Delta vonden ze dat de rondleidingen aan gasten van hun rioolwaterzuivering Nieuwveer wel wat sprankelender kon. Meer interactie, iets speelser ook. ,,Dan kun je zelf gaan nadenken hoe het beter kan, of je besteedt het uit aan scholieren‘’, zegt Jolette Boomaars educatiecoördinator bij Brabantse Delta. ,,Die kunnen nog ‘out-of-the-box’ denken.‘’