Volledig scherm
foto Ron Magielse

Heel veel kunst onder één dak in Roosendaal

ROOSENDAAL - Ze staat in de vroegere garderobe van RBC's Confetti Lounge, deze oude mevrouw. En ze geeft zichzelf helemaal bloot.

Alles is te zien en alles straalt de vergankelijkheid van het leven uit. Hetgeen ook precies de bedoeling was van degene die haar zo fraai componeerde, van ijzer, schuimrubber, schapenvacht en textiel. Inge van Rijsbergen Brekelmans uit Standdaarbuiten schiep ongetwijfeld een van de meest in het oog springende kunstwerken, die dezer dagen verzameld zijn op de expositie Kunsten Onder 1 Dak in het Roosendaalse stadion aan de Borchwerf.

Toeloop was er zaterdag op de eerste publieksdag meteen al wel. Van mensen die benieuwd waren naar het werk van de 120 exposerende kunstenaars, maar die vaak ook nog nooit een voetbalstadion van binnen hadden gezien.

Meer over de expositie in BN DeStem van maandag 19 augustus en in de iPad app.

  1. Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

    Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

    ROOSENDAAL - Aan de kant klinkt applaus als de eregasten de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop lopen. Je ziet de spanning op de gezichten, leven tussen hoop en vrees heeft zijn sporen nagelaten. Op de Wielerexperience is zaterdag om precies 15.00 uur de Samenloop voor Hoop gestart. Tijdens deze wandelestafette lopen mensen 24 uur lang in groepen het rondje van 950 meter, met als doel: geld inzamelen voor KWF Roosendaal en Inloophuis Rose-Linde.