Handgranaat in Roosendaalse vriezer van overleden man gevonden tijdens ontruiming

VIDEO + UPDATEROOSENDAAL - Een handgranaat in de vriezer. Medewerkers van schoonmaakbedrijf CleaningPro keken maandagmorgen vreemd op toen ze bezig waren een huis van een overleden man te ontruimen.

,,Wij schrokken ook even. Ik vond het superspannend", zegt medewerker Diliana Elvers-Gijzen. Toen ze in een woning aan de Hoogstraat in Roosendaal de vriezer opentrok, zag ze de handgranaat liggen. ,,We hebben hem veilig gesteld in een lege, afsluitbare container.” 

Quote

Wij schrokken ook even. Ik vond het superspan­nend

Diliana Elvers-Gijzen

Ontruiming

De schoonmakers waren bezig om een huis leeg te ruimen van een overleden man. ,,Dat doen wij wel vaker, maar een handgranaat hebben we nog nooit gevonden!", zegt Elvers-Gijzen.  ,,We hebben de politie gebeld en die zou komen". 

Tekst gaat verder onder foto.

De handgranaat, gevonden in een vriezer in een Roosendaalse woning.
Volledig scherm
De handgranaat, gevonden in een vriezer in een Roosendaalse woning. © Floyd Aanen

Niet gevaarlijk

De gevonden handgranaat in de vriezer van een huis in Roosendaal was een oude granaat die volgens de politie geen gevaar opleverde. Het is een oude granaat die vroeger bij de Koninklijke Landmacht werden gebruikt. “De bewoner van het huis was een verzamelaar.”

Schoonmakersteam dat de handgranaat in Roosendaal ontdekte.
Volledig scherm
Schoonmakersteam dat de handgranaat in Roosendaal ontdekte. © Floyd Aanen
  1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
    PREMIUM

    Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

    OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.