Volledig scherm
Het voormalige hotel dat wordt gesloopt © Frank Timmers

'Handen af van Zonneland'

zonneland commissieROOSENDAAL - Buren van het voormalige Parkhotel Zonneland tussen Nispen en Roosendaal lieten donderdagavond aan de Roosendaalse gemeenteraad weten geen enkele trek te hebben in een woonvoorziening voor 160 arbeidsmigranten. Uitzendbureau Pollux heeft het terrein gekocht en vindt in de gemeente een medestander voor de huisvesting van de voornamelijk Poolse uitzendkrachten.

De buren voelen zich overvallen door het plan en verwijten de gemeente achter de schermen te hebben meegewerkt. ,,Formeel heeft de gemeente aan haar informatieplicht voldaan, maar wij weten bij de publicatie van plannen zo niet direct waar het om gaat. Waarom zijn wij niet vooraf in het proces meegenomen en geïnformeerd? Nu moesten wij het in de krant lezen'', aldus Manon van Galen die namens alle 25 buurtbewoners zegt te spreken.

Ze zegt niet te zijn geïnformeerd door Pullux, dat bedrijf heeft aangegeven alle naaste buren te hebben ingelicht. De buren vrezen overlast van de nieuwe bewoners en een aantasting van het natuurgebied door rondslingerend afval. ,,We kwamen hier wonen in een oude boerderij en hebben twee weilanden teruggegeven aan de natuur. De dieren die daar verblijven zijn hun leven straks niet meer veilig'', zei Terry Elsten die 400 meter verderop in de Oude Turfvaartsestraat woont. Zij wijst op een fietsroute die langs Zonneland komt te liggen.

,,Blijf af van Zonneland'', was haar strijdkreet. Van een duidelijk actiecomité is volgens Elsten geen sprake, volgens haar komt binnenkort een groep bewoners bijeen.

Van Galen wees op de wens van de buurt om geen migrantenhotel, maar een zorghotel op het terrein te bouwen.

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’