Half Brabant op de Zwarte Cross: ‘Gebroken kuitbeen of niet, ik ga'

videoVraag een willekeurige Zwarte Cross-ganger wat er nou zo leuk aan het festival is en je krijgt ongeveer het volgende antwoord: eerst krijgt de bevraagde een grijns op zijn gezicht. Hij richt zijn blik op iets in de verte en zucht, gelukzalig. “Tsja..” Dan volgen woorden als ‘gezellig’ en ‘de sfeer’. Ook het woord ‘gemoedelijk’ valt opvallend vaak.

De Zwarte Cross is het grootste betaalde festival in Nederland, en het grootste motorcrossevenement van de wereld. Afgelopen jaar kwamen 220.00 bezoekers naar Lichtenvoorde in de Achterhoek. Op de crossbaan rijden professionele motorcrossers, maar ook amateurs die vaak een jaar lang bouwen aan een voertuig voor één van de bizarre caterorieën.

  1. Geef de wethouder een baan

    Geef de wethouder een baan

    Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.