Volledig scherm
© stock.xchng

Halderberge onderzoekt uitbreiding aantal trouwlocaties

OUDENBOSCH - Wie in Halderberge in het huwelijksbootje stapt, kan daarvoor terecht op drie aangewezen trouwlocaties. In het gemeentehuis in Oudenbosch, Bovendonk te Hoeven en het Gastels Veerhuis kunnen trouwpaartjes elkaar het jawoord geven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. In andere gelegenheden kan dat op verzoek ook. De gemeente toetst dan op bijvoorbeeld brandveiligheid en toegankelijkheid.

Op voorstel van de VVD-fractie gaat de gemeente onderzoeken of het aantal geregistreerde trouwlocaties kan worden uitgebreid. Afgelopen jaar is onder andere in De Luyenberg en de Reiskoffer Bosschenhoofd, Gastel Sfeer en 't Hart van Gastel, de kapel van Saint Louis, brasserie 't Zusje, Tielens Tuinen, Tivoli en boerderij Zellebergen getrouwd. Pikant detail is dat in de laatste zaal een bruiloftsfeest zaterdagavond finaal uit de hand liep.

De exploitanten zijn op de vingers getikt door de gemeente, die in volgende gevallen direct zal handhaven en De Zellebergen een dwangsom voorlegt. ,,De boerderij is geen horeca. Een huwelijksinzegening mag, aansluitend het trouwfeest vieren is niet toegestaan'', aldus gemeentewoordvoerster Mariette Vos.