Volledig scherm
GTC Rally 2018 op het terrein van Breda International Airport, team 17: Kurt Braeckevelt en Bjorn Pattyn (BMW 1M) © Foto: Ramon Mangold

GTC Rally past parcours op vliegveld Seppe aan

BOSSCHENHOOFD  - Het parcours van de GTC Rally op het terrein van Breda International Airport (BIA) wordt iets verlegd na een evaluatie van de editie van vorig jaar. 

GTC streek toen voor het eerst neer op het vroegere vliegveld Seppe in Bosschenhoofd, nadat het eerder in Roosendaal en in Etten-Leur het hoofdterrein had. De locatie BIA beviel uitstekend, maar omdat er ook onverharde stukken in het traject zaten werden forse stroken gras beschadigd. Om dat te voorkomen is het parcours verlegd. 

Volledig scherm
Het was warm vorig jaar bij de GTC Rally op Seppe. © Foto: Ramon Mangold

,,Het oude braakliggende gedeelte gebruiken we niet meer. Het parcours komt ook wat verder af te liggen van de bedrijven die op het vliegveld gevestigd zijn", zegt bestuurslid Ralf Hereijgers. ,,Neem de vliegschool, die wil zo lang mogelijk operationeel zijn en daar hebben we rekening mee gehouden.”

Volledig scherm
GTC Rally bij aanvang in Achtmaal, publiek bij Café DenThuur. © Foto: Ramon Mangold

De grote zware onverharde stukken zijn er evenement-breed uitgehaald, zegt Hereijgers. Ook op de zes trajecten in de omgeving van het vliegveld waar vrijdag 12 juli vanaf 19 uur klassementsproeven worden gereden: natuurlijk Achtmaal (waar het evenement ooit begon als Nacht van Achtmaal), Rijsbergen, Klein Zundert, Sprundel, Wouwse Plantage en Wouw. 

Volledig scherm
Er zullen dit jaar minder onverharde stukken in de GTC Rally zitten. © Foto: Ramon Mangold

Voor de klassementsproeven die in de diverse buitengebieden worden verreden  zijn intussen zo'n 70 aanmeldingen. Woordvoerder Hereijgers verwacht dat dat aantal nog zal oplopen tot 110 tot 120.   

Veel nevenactiviteiten met snelle bolides op zaterdag 13 juli 

Op zaterdag 13 juli strijkt het Rally Festival voor de tweede keer neer op Breda International Airport.  Daar zijn diverse randactiviteiten die met de autosport te maken hebben zoals dragracevoertuigen, supercars en muscle cars die op de landingsbaan van Seppe  te zien zijn. Maar ook snelle bolides: van Lamborghini Murcielago tot BMW M4 en van Nissan GTR tot Ford Mustang.

Volledig scherm
Team 35 vorig jaar op de GTC in hun Ford Focus. © Foto: Ramon Mangold