Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Grote kans op windmolens in Roosendaals buitengebied: ‘Er zijn geschikte plekken’

ROOSENDAAL - Roosendaal moet er rekening mee houden dat er in de toekomst op verschillende plekken windmolens zullen komen. Daarvoor waarschuwt wethouder Klaar Koenraad. 

Dat is een gevolg van gezamenlijke duurzaamheidsstrategie, waarin Roosendaal samen met vijftien andere West-Brabantse gemeenten optrekt. Het doel: vanaf 2030 moet zeker minstens 20 procent van alle energie in dat gebied duurzaam worden opgewekt. Dat kan volgens Koenraad niet met zonneparken alleen, er zal ook naar de mogelijkheden voor windenergie gekeken moeten worden. 

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’